
FTP مخفف File Transfer Protocol است و روشی بسیار سریع و همه کاره برای انتقال فایل است که بیشترین استفاده را در اینترنت دارد. می تواند به هر دو پروتکل مربوط به برنامه اجرای این پروتکل اشاره کند. با هاست های نوآور همراه با توضیحات مختصری در مورد پروتکل های انتقال فایل همراه باشید.
انتقال داده در یک شبکه کامپیوتری معمولاً شامل انتقال فایل و دسترسی به سیستم فایل از راه دور (با همان رابط کاربری مورد استفاده برای فایلهای محلی) است. FTP (RFC 959) بر اساس TCP است، اما قبل از TCP/IP است و با TCP/IP بعدی سازگار است. این استاندارد TCP/IP برای انتقال فایلها، یک پروتکل عمومی مستقل از سختافزار و سیستم عامل و دانلود فایلها برای آژانس رایگان، مشمول محدودیتهای دسترسی و ویژگیهای مشابه است.
بررسی اجمالی پروتکل انتقال فایل
پروتکل در RFC 959 مشخص شده است و در زیر خلاصه شده است.
کلاینت یک اتصال TCP به پورت 21 سرور برقرار می کند. این اتصال به نام اتصال کنترل در طول جلسه باز می شود، در حالی که اتصال دوم به نام اتصال داده در پورت 20 بر روی برخی از سرورها و پورت مشتری (در مذاکره بین این دو) که برای انتقال فایل مورد نیاز است، برقرار می شود. کنترل اتصالات برای مدیریت جلسه (کنترل، هویت، رمز عبور) [۲] بین سرویس گیرنده و سرور با استفاده از پروتکل مشابه سرویس Telnet استفاده می شود. به عنوان مثال، “RETR filename” فایل مشخص شده را از سرور به مشتری منتقل می کند. به دلیل این ساختار دو پورت، FTP برخلاف پروتکل های درون گروهی مانند HTTP، خارج از گروه در نظر گرفته می شود.
کنترل پورت
سرور با یک کد وضعیت سه رقمی با گزینه پیام متنی ASCII در کنترل پورت پاسخ می دهد. به عنوان مثال، “200” یا “200 OK” به این معنی است که آخرین دستور با موفقیت انجام شده است. اعداد نشان دهنده شماره کد و متن اختیاری یا شرح پارامتر مورد نیاز است. با استفاده از یک پیام STOP که از طریق اتصال کنترل ارسال می شود، می توان انتقال فایل های جاری شامل داده ها را قطع کرد. FTP را می توان فعال یا غیرفعال کرد که نحوه برقراری ارتباط داده را تعیین می کند. در حالت فعال، کلاینت آدرس IP سرور و شماره پورتی را که به آن گوش می دهد ارسال می کند و سپس سرور یک اتصال TCP را راه اندازی می کند.
در شرایطی که کلاینت پشت فایروال است و نمی تواند اتصالات TCP ورودی را بپذیرد، می توان از حالت غیرفعال استفاده کرد. کلاینت یک دستور PASV را به سرور ارسال می کند و در پاسخ یک آدرس IP و شماره پورت دریافت می کند که مشتری از آن برای باز کردن اتصال داده به سرور استفاده می کند. هر دو نوع در سپتامبر 1998 برای اضافه کردن پشتیبانی از IPv6 به روز شدند و برخی تغییرات در حالت غیرفعال ایجاد شد که منجر به افزایش حالت تک میشد.
در حین انتقال داده از طریق شبکه، می توان از چهار نمایش داده استفاده کرد:
حالت ASCII:
برای متن استفاده می شود داده ها، در صورت لزوم، به نمایش کاراکتر ASCII 8 بیتی میزبان فرستنده قبل از ارسال، و (دوباره، در صورت لزوم) به نمایش کاراکتر میزبان دریافت کننده تبدیل می شوند. در نتیجه، این روش برای فایل هایی که حاوی داده های عددی در فرمت های باینری، ممیز شناور یا کدگذاری شده باینری هستند، نامناسب است.
حالت تصویر (که معمولاً حالت باینری نامیده می شود):
دستگاه فرستنده هر بایت از فایل را بایت به بایت می فرستد و بنابراین گیرنده جریان بایت را همانطور که هست دریافت می کند. (پشتیبانی از حالت تصویر برای همه پیاده سازی های FTP توصیه می شود).
حالت EBCDIC:
برای متن ساده بین میزبان ها با استفاده از مجموعه کاراکتر EBCDIC استفاده می شود.
حالت محلی:
به دو رایانه با پیکربندی یکسان اجازه می دهد تا داده ها را در قالبی اختصاصی بدون نیاز به تبدیل به ASCII ارسال کنند. برای فایل های متنی، گزینه های کنترلی برای فرمت های مختلف و ساختار ضبط ارائه شده است. این ویژگی ها به گونه ای طراحی شده اند که شامل قالب بندی Telnet یا ASA باشد.
انتقال اطلاعات در هر سه حالت قابل انجام است:
حالت جریان:
داده ها به صورت جریانی برای انجام برخی پردازش های FTP ارسال می شوند. در عوض، تمام پردازش ها به TCP سپرده می شود. ایندکس برای ضبط فایل ها لازم نیست، مگر اینکه داده ها در رجیستری پارتیشن بندی شده باشند.
حالت خاموش کردن:
FTP داده ها را به بلوک های متعدد (بلوک های سرصفحه، تعداد بیت ها و فیلدهای داده) تقسیم می کند و سپس آن را به TCPI منتقل می کند.
حالت افسرده:
داده ها با استفاده از یک الگوریتم ساده فشرده می شوند.
نکات مهم برای انتقال فایل:
انتقال فایل بین رایانهای به نام «کلینت» (کسی که اتصال را برای انتقال داده فراخوانی میکند) و سرور (کسی که درخواست انتقال را دریافت میکند) رخ میدهد. با استفاده از یک نرم افزار خاص، کاربر می تواند انتخاب کند که کدام فایل ها برای ارسال یا دریافت از سرور استفاده می شود. برای اتصال به سرور، اگر سرور از کاربر می خواهد که نام کاربری (یا نام کاربری) و رمز عبور (رمز عبور) و همچنین نام صحیح سرور یا آدرس IP آن را وارد کند.
قسمت اول پروتکل انتقال فایل (FTP) برای اولین بار در نوین نوشته شده است. ظاهر شد.